Skip to main content

Välkomna till Kungsör!

Den 4:e Maj 2024 vill vi i Kungsörs SK hälsa er varmt välkomna till Kungsör för den 40:e upplagan av Björnlunken.

Vi erbjuder en point-to-point bana i härlig terräng längs den tallbevuxna rullstensåsen söder om Kungsör. Ni kan välja mellan att springa eller cykla , eller göra en Dagens Dubbel och göra både ock! Vi har även Björnlunken Jr, en riktig löparfest för alla barn mellan 0-13 år.
Vi ser fram emot att tillsammans med fira Björnlunkens 40-års dag , vi ser till att göra denna dag precis så lyckad som den brukar vara, välkomna med er anmälan så ses vi i Kungsör.

Det är Kungsörs SK som arrangerar Björnlunken, vi gör detta , så klart, helt ideellt och allt överskott går direkt till vår växande ungdomsverksamhet – främst inom MTB. Så ni är alla varmt välkomna till Kungsör för att hjälpa oss göra den 6:e Maj 2023 till en minnesvärd dag!

För att få en bättre koll på vad det går ut på så kommer här lite länktips:

  • Efteranmälan via hemsidan är nu öppnad, efteranmälan kan göras fram till 60 min före resp start
  • Startlistor, även med startgrupper MTB finns nu på RaceId:s sida. Löpningen och MTB
  • Vi har 8 startgrupper i MTB, första start kl 09.15, därefter släpps grupperna med 2 min mellanrum.
  • Det har förekommit olika uppgifter om sträckan för Björnlunken Jr 10-11 år, men det är 1400m som gäller på lördag (2 varv)
  • Vi får inte presentera resultatlistor för barn 11 år och yngre. Det är friidrottsförbundet regler som stoppar det.

  På lördag är det dags, vi hoppas ni är lika laddade som vi, ett PM med all info ni behöver till på lördag kan ni hitta här , givetvis håller ni även koll på vår Facebook-sida för uppdaterad info och möjlighet att skicka meddelanden om ni har frågor.

  Vi sammanfattar här de vanligaste frågorna med svar för att underlätta för er. All information finns annars att läsa här på hemsidan och i ovan nämnda PM.

  FAQ

  Fråga Svar
  Jag är föranmäld, var hämtar jag nummerlappar? Vid respektive start.
  Hur gör jag för att efteranmäla mig? Vi kommer att öppna upp för efteranmälan redan på fredag, det sker via hemsidan. Sedan kan man efteranmäla sig fram till 60 min före start, för löpare så hämtas då nummerlappen vid målet innan ni hoppar på bussen till starten. Cyklister: Nummerlapp hämtas vid starten i Alberga. Var ute i god tid!
  Var parkerar jag? Löpare parkerar vid målområdet i Lockmora och tar bussen ut till resp. start. Finns ingen parkeringsmöjlighet vid korta och milstart. MTB-cyklister parkerar vid starten i Alberga.
  Får föräldrar följa med barnen i Björnlunken Jr Självklart går det bra! Även Greta Gris och andra mjukisdjur får hänga på 🙂
  Hur hittar jag till tävlingsområdet? Här ser ni Lockmora på en zoombar karta. Det kommer att vara skyltat till tävlingsområdet från E20. Från väg 56 har vi även skyltning in till respektive start för de som önskar åka direkt till starten (för avsläppning, ej parkering vid korta/milen).
  Efter att jag cyklat, hur kommer jag tillbaka till bilen i Alberga? 1. Cykla en lättcyklad väg, , karta här. 2. Ta cykeln på någon av de bussar som finns.
  Ska köra Dagens Dubbel, hur funkar det? Cykla först tillsammans med övriga cyklister i MTB-loppet, byt sedan om till löparkläder, lämna cykeln vid målet och ta bussen ut till löp-starten med övriga löpare. Vi har sedan busstransport tillbaka ca kl 14.30 till MTB-starten om ni har bilen parkerad där, cykeln får ni plats med på bussen.
  Överdragskläder, tar ni hand om det? Ja, finns påsar att lägga kläderna i vid starten, går även att lämna en väska. Återfås vid målet.
  Kan jag byta klass? Ja, genom att göra en efteranmälan till den nya klassen och vid anmälan meddela att det är klassbyte, kostar 50:-

  Det är Kungsörs SK som arrangerar Björnlunken, vi gör detta , så klart, helt ideellt och allt överskott går direkt till vår växande ungdomsverksamhet – främst inom MTB. Så ni är alla varmt välkomna till Kungsör för att hjälpa oss göra den 6:e Maj 2023 till en minnesvärd dag!

  För att få en bättre koll på vad det går ut på så kommer här lite länktips

  Cykla eller löp (eller både och..)

  Vi har tre banlängder att erbjuda, “Långa” på 18.3km, “Milen” på 10.0 km samt “Korta” som är 5.5km. Vi har även en MTB-klass där man cyklar den långa 18km-sträckningen. För de som vill ha en extra utmaning så rekommenderar vi Dagens Dubbel, då inleder man med att cyklar 18km för att sedan springa valfri distans.

  Björnlunken Jr

  En av de absoluta höjdpunkterna varje år är att se den yngsta klassen förväntansfullt ta sig an den 700m långa banan, fullt med löpglädje och lycka efter fullgjord insats när de får Björnlunken-medaljen kring halsen. Vi erbjuder “Björrnlunken Jr” med klasser för PF 0-7 år, PF 8-9 år, PF 10-11 år sam t PF 12-13 år. Observera att Björnlunken Jr enbart är löpning, den enda cykelklass vi har är den långa 18km. Kolla in bärsingens , film från 2015

  Banan

  Det är banan som är Björnlunkens största tillgång, den av typen “klassisk terränglöpning”, härliga fina stigar på den tallbeklädda rullstensåsen mellan Alberga och Kungsör. Den kuperade banan bjuder även på lite mer knixiga, tekniska avsnitt.

  Vi har samlat info om banan på en egen del av hemsidan, här hittar ni höjdprofil, foton från banan , bankartor med mera.

  VästraMälardals-Cupen

  Beslut angående VM-Cupen 2022 har ännu inte tagits, tillsvidare hittar ni tidigare info om denna lokala löpar-cup hittar ni på denna sida, missa absolut inte det! Då har ni även chans att ta hem “Klassikern”

  Våra sponsorer: